U kunt een afspraak maken via de online agenda, e-mail of telefoon. Bij de eerste afspraak wordt er een gesprek van circa 60 minuten ingepland voor het podologisch onderzoek.

Het onderzoek zal bestaan uit de  volgende 4 onderdelen:

 1. Anamnese
  Aan de hand van vragen wordt er gekeken naar uw voorgeschiedenis zoals dit onder andere uit uw herinnering blijkt. Dit betreft een chronologisch verslag over uw symptomen, eventueel door vragen geleid. Om u uw ervaringen te laten vertellen zal ik bij voorkeur neutrale vragen stellen en meestal geen symptomen aanreiken.
 2. Ganganalyse
  De podoloog onderzoekt het looppatroon van de cliënt. Hierbij worden de afwikkeling van de voet en andere lichaamsbewegingen tijdens het lopen beoordeeld, en daarnaast het gebruik van schoeisel en eventuele loophulpmiddelen. De podoloog maakt hierbij gebruik van een blauwdruk om het looppatroon nauwkeurig vast te leggen en te bespreken met de cliënt.
 3. Houdingsanalyse
  De podoloog onderzoekt / beoordeelt hierbij de lichaamshouding in zijn totaal. Er wordt gekeken of u eventueel een beenlengte verschil heeft of een scheefstand van uw bekken dit kan een oorzaak zijn bij rugklachten.
 4. Voet/schoeninspectie
  De podoloog onderzoekt de voet onder andere op afwijkingen in de stand van de voet, kleurverandering, huid- en nagelafwijkingen, eeltvorming, zwelling en het vasthouden van vocht (oedeem).
  Ook het schoeisel wordt aan inspectie onderworpen, waarbij de podoloog let op slijtage, flexibiliteit, zoolprofiel, kwaliteit, functionaliteit en pasvorm. In elk geval zal de podoloog de meest gedragen schoenen van de cliënt onderzoeken, maar het kan zijn dat hij vraagt om álle schoenen (voor werk, vrije tijd en sport) mee te nemen naar het eerste consult.